Toggle Navigation

 

Posne ajvar štanglice

Idealno predjelo za dane posta.Ukusne su,a i dekorativne,probajte:)

Plativoo
Priprema

Sve sastojke za koru izmešati kašikom i smesu izliti u obložen pleh (23x33) i peći koru na 200*C 15min. Za fil samleti slane krekere, preliti ih vodom i promesati. Kisele krastavcice izrendati,a tunjevinu ocediti od viška ulja. Margarin izmutiti, pa mu dodati krekere, tunjevinu, krastavcice i majonez, malo posoliti i sve sjediniti.Ovim filom premazati ispečenu koru. Preko fila premazati ajvar, pa odgore staviti list oblande. Ostaviti da se ohladi i oblanda omekša, pa iseći na štanglice ili kocke, po želji.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

PCELICA

Sastojci

    • piva
    • 8 kašika brašna
    • 4 kašike ajvara
    • 1 kašiccca praška za pecivo
    • 200 g mlevenih krekera
    • 125 g posnog margarina
    • 100 g posnog majoneza
    • 1 konzerva tunjevine
    • 4 kisela krastavčića
    • 3 kašike ajvara
    • 1 manji list oblande