Toggle Navigation

 

Slane kocke

Ukusne kocke...

Plativoo
Priprema

Prva kora: Umutiti posebno 3 belanca sa prstohvatom soli, dodati žumanca, brašno pomešano sa praškom za pecivo, kiselu pavlaku i kečap. Smesu izliti u pleh veličine 30x20, obložen papirom za pečenje i peći koru u rerni zagrejanoj na 200*C oko 15 minuta. Na isti način ispeći i treću koru.

Druga kora: Pripremiti je na isti način kao prvu i treću koru osim što umesto kečapa treba staviti rendanu šargarepu.

Fil: Umutiti kiselu pavlaku i majonez a zatim podeliti na tri dela. U prvi deo dodati izgnječena kuvana jaja i iseckane kisele krastavce, u drugi deo iseckanu pečenicu, a u treći deo dodati iseckana pileća prsa. Filovati sledećim redosledom: prva kora, prvi fil, druga kora, drugi fil, treća kora, treći fil. Preko svega narendati kačkavalj, ostaviti da se ohladi i seći na kocke.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

PCELICA

Sastojci

    • 3 jaja
    • 3 kašike brašna
    • 100 ml kisele pavlake
    • 1 kašicica praška za pecivo
    • prstohvat soli
    • 2 kašike kečapa
    • 3 jaja
    • 3 kašike brašna
    • 100 ml kisele pavlake
    • 1 kašicica praška za pecivo
    • prstohvat soli
    • 1 veca šargarepa
    • 400 ml kisele pavlake
    • 400 g majoneza
    • 2 kuvana jaja
    • 3 kisela krastavca
    • 100 g pečenice
    • 100 g pilećih prsa
    • 150 g kačkavalja