Toggle Navigation

 

Slani kuglof

Savršeno predjelo ili večera...

Priprema

Feta sir i parizer iseckati na kockice. U mlako mleko sa kašičicom šećera i brašna staviti kvasac da uskisne. U činiju za mešenje sipati brašno, so, jaje i pripremljen kvasac, pa sjediniti varjačom. Zatim dodati i jogurt, ulje, kečap i origano, pa promešati. Na kraju dodati iseckanu fetu i parizer i sve sjediniti. Modlu za kuglof dobro podmazati margarinom i sipati pripremljeno testo. Pokriti ga i ostaviti 1h na toplom da uskisne i udvostruči volumen. Uskisao kuglof peći na 200*C oko 25 min. (P.S.Testo je redje, kao za uštipke. Parizer možete zameniti šunkom, pečenicom, pilećim prsima, viršlama, ko šta voli.)

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

100 min.

Autor:

PCELICA

Sastojci

    • 350 g brašna
    • 150 ml mleka
    • 100 ml pekarskog jogurta
    • 500 ml ulja
    • 1 kašicica šećera
    • 1 kašicica soli
    • 1 kvasac
    • 1 jaje
    • 150 g feta sira
    • 150 g parizera
    • 3 kašike kečapa
Ključne reči:
brašno jaje feta parizer jogurt