Toggle Navigation

 

Takijeva salata

U vrućim danima salatu poslužiti hladnu.

Plativoo
Priprema

Krompir, grašak i jaja obariti. Parizer, salamu, krastavce, šargarepu iseći na kocke kao i krompir i belanca kad se obare. Sve zajedno staviti u veću posudu, izmrviti žumanca, posoliti, promešati, dodati majonez i opet promešati da se masa izjednači. Sitno narendamo krastavce i stavimo na tanjir, tako i svežu šargarepu isečemo, za dekoraciju. Uzmemo čašu, obložimo je šargarepom (iz tegle sečenom na krugove), i na to sipamo francusku salatu. Oko ruba čaše poredjamo seckanu šargarepu iz tegle, a izmedju krastavcice seckane na krugove. Čašu ukrasimo rendanim krastavčićima i šargarepom seckanom na kolute. šargarepe vadimo iz koluta pomoću malo deblje cevčice. Prelivamo majonezom, a u sredinu stavimo čačkalicu na koju smo naredjali male kolutiće šargarepe. Tanjir na kome stoji čaša ukrasimo šargarepom, krastavcima i majonezom (čisto za dekoraciju)

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

takimaki

Sastojci

    • 50 g graška
    • 100 g parizera
    • 100 g alpske salame
    • 6 kiselih krastavaca
    • 200 g majoneza
    • 3 ukiseljene šargarepe
    • 3 jajeta
    • so
    • biber