Toggle Navigation

 

Kroketi od prokelja

Prokelj (prokulice) pripadaju porodici kupusa i kelja. Od prokelja se spremaju raznovrsna jela: salate, čorbe, može se pohovati, kiseliti ili zamrzavati za kasniju upotrebu. Najbolje je ako se konzumira kuvan na vodi ili pari.

Plativoo
Priprema

Prokelj i bareni krompir staviti u blender i napraviti pire. Pire staviti u posudu, dodati jaje, začiniti dodatkom za jelo i belim biberom, dodati brašno i promešati.

Kašikom vaditi krokete i peći u zagrejanom ulju.

Ocediti od viška masnoće, servirati na tanjir, posuti rendanim trapistom i poslužiti tople uz napitak po želji.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 180 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Natrijum - 92 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 76 mg

Belančevine - 13 g

Belančevine (%) - 22 %

Ugljeni hidrati - 26 g

Ugljeni hidrati (%) - 45 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 115 kcal

Natrijum - 46 mg

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 16.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 38 mg

Belančevine - 6.5 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 13 g

Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g barenog prokelja
    • 200 g barenog krompira
    • 1 jaje
    • beli biber
    • 50 g brašna
    • dodatak jelima
    • 100 g trapista rendanog
    • ulje za prženje