Toggle Navigation

 

Salata od crvenog luka i pasulja

Pošto je konzervirana hrana termički obrađena, bez straha možeteupotrebljavati pasulj iz konzerve. Tehnologija prerade hrane toliko je uznapredovala da crveni pasulj iz konzerve, čak, ne gubi ni boju.

Priprema

Pasulj ocediti, a papriku, masline, crveni luk i paradajz iseći na kockice.

Sve sastojke staviti u činiju, posoliti i dodati maslinovo ulje.

Dobro promešati, servirati na tanjir, te ukrasiti maslinama i seckanim peršunovim listom.

Salatu od crvenog luka i pasulja poslužiti uz integralni hleb i sok od ceđene pomorandže.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 510 g

Energetska vrednost porcije - 600 kcal

Natrijum - 920 mg

Masti - 12 g

Masti (%) - 18 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 19 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 105 g

Ugljeni hidrati (%) - 69 %

Vlakna - 16 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 255 g

Energetska vrednost porcije - 300 kcal

Natrijum - 460 mg

Masti - 6 g

Masti (%) - 9 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 9.5 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Ugljeni hidrati - 52.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 34.5 %

Vlakna - 8 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 g crvenog pasulja
    • 200 g paprika
    • 50 g zelenih maslina
    • 100 g crvenog luka
    • 200 g paradajza
    • peršunov list
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • so
    • 400 g integralnog hleba
    • 800 ml soka od ceđene pomorandže