Kuvan i ohlađen kelj iseći na tračice i staviti u činiju.
Dodati isečen beli luk, paradajz i papriku, posoliti, pobiberiti i preliti maslinovim uljem i sokom od limuna.
Salatu promešati i servirati.
Poslužiti kao doručak ili kao prilog uz glavno jelo.
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 80 kcal
Natrijum - 133 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 53 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 65 g
Energetska vrednost porcije - 40 kcal
Natrijum - 66.5 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 26.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 4 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 1 g