Toggle Navigation

 

Tuna rolnice

Heljda sadrži sporo svarljivi skrob koji izaziva postupan rast šećera u krvi pa je pogodna za ishranu dijabetičara.

Plativoo
Priprema

Staviti prvu koru na radnu površinu, premazati mešavinom ulja i vode, preklopiti drugom korom, ponovo premazati i na kraju staviti treću koru.

Poređati komadiće tunjevine, dodati rendane krastavce, narendati jaja i staviti preostale tri kore. Uviti u rolat. Rolat iseći na rolnice, poređati u pleh i premazati jajetom umućenim sa kiselom pavlakom.

Posuti iseckanim bosiljkom i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 30 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 140 kcal

Natrijum - 316 mg

Masti - 6 g

Masti (%) - 40 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 41 mg

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 20 %

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 40 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 35 g

Energetska vrednost porcije - 70 kcal

Natrijum - 158 mg

Masti - 3 g

Masti (%) - 20 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 20.5 mg

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 10 %

Ugljeni hidrati - 7 g

Ugljeni hidrati (%) - 20 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g tunjevine
    • 200 g kiselih krastavaca
    • 2 barena jaja
    • 1 jaje
    • 200 g kisele pavlake
    • bosiljak
    • 6 lista kora za pitu
    • malo vode
    • malo ulja