Toggle Navigation

 

Supa od oslića sa pirinčem

Oslić je morska riba sive boje, ima belo mekano i sočno meso. Izvrsnog je ukusa i lako svarljivo. Važan je izvor belančevina, koje se u poređenju sa belančevinama mesa odlikuju lakšom probavljivošću (sadrže manje kolagena). 

Priprema

Na zagrejanom ulju propržiti iseckan crni i beli luk, dodati isečenu ribu i kratko propržiti.

Dodati isečenu šargarepu, posoliti, pobiberiti, posuti ruzmarinom, preliti bujonom i kuvati na laganoj vatri oko 20 minuta.

U gotovu supu dodati kuvani pirinač, promešati i servirati.

Supu posuti iseckanim peršunom i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 270 g

Energetska vrednost porcije - 120 kcal

Natrijum - 188 mg

Masti - 3 g

Masti (%) - 24 %

Holesterol - 31 mg

Belančevine - 14 g

Belančevine (%) - 45 %

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Vlakna - 1 g

Zasićene masti - 0 g

Vreme pripreme - 30 min.

Broj osoba - 6

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 135 g

Energetska vrednost porcije - 60 kcal

Natrijum - 94 mg

Masti - 1.5 g

Masti (%) - 12 %

Holesterol - 15.5 mg

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 22.5 %

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %

Vlakna - 0.5 g

Zasićene masti - 0 g

Vreme pripreme - 15 min.

Broj osoba - 3

Broj osoba

6

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g oslića
    • biber
    • dodatak za jelo
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • 150 g crnog luka
    • 150 g šargarepe
    • 3 cena belog luka
    • ruzmarin
    • peršunov list
    • 800 ml bujona
    • so,
    • 100 g kuvanog pirinča