Toggle Navigation

 

Bataci sa zapečenim patlidžanom

Uz malo truda - prava gozba!

Plativoo
Priprema

Batake posoliti, pobiberiti, začiniti hmeli sunelijem, crvenom mlevenom paprikom i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko pola sata.

Patlidžane iseći po dužini, kratko izgrilovati i izvaditi sredinu. Rastopiti puter, dodati sredinu patlidžana, iseckanu papriku, šampinjone i ljutu papričicu. Kratko prodinstati, a zatim dodati kukuruz šećerac. Preliti sokom od paradajza, promešati i smesom napuniti patlidžane. Zapeći patlidžane 10-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.

Servirati batake sa zapečenim patlidžanom i poslužiti toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 410 g

Energetska vrednost porcije - 490 kcal

Belančevine - 32 g

Belančevine (%) - 34 %

Masti - 18 g

Masti (%) - 41 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 113 mg

Ugljeni hidrati - 24 g

Ugljeni hidrati (%) - 25 %

Natrijum - 322 mg

Vlakna - 7 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 205 g

Energetska vrednost porcije - 245 kcal

Belančevine - 16 g

Belančevine (%) - 17 %

Masti - 9 g

Masti (%) - 20.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 56.5 mg

Ugljeni hidrati - 12 g

Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %

Natrijum - 161 mg

Vlakna - 3.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 8 bataka
    • 4 kašike ulja
    • začin hmeli suneli (kari, šafran, korijander)
    • crvena mlevena paprika
    • so,
    • biber
    • 2 patlidžana
    • 15 g putera
    • 150 g crvene paprike
    • 1 ljuta paprika
    • 200 g kukuruza
    • 100 g šampinjona
    • 150 ml paradajz soka