Toggle Navigation

 

Biftek sa mocarelom, bosiljkom i grilovanim povrćem

Plavi paradajz ili patlidžan (Solanum melongena L.) može biti loptastog, jajolikog ili kruškastog oblika i teži od 50-100 dkg. Od patlidžana se mogu pripremati mnogobrojna i vrlo ukusna jela, kako kuvana, tako i pržena.

Priprema

Biftek iseći na komade debljine 1-2 cm. Začiniti i ispeći kratko sa obe strane u zagrejanom gril tiganju.

Povrće iseći na kolutove i takođe izgrilovati.

Mocarelu iseći na kolutove.

Servirati na tanjir kolut bifteka, kolut mocarele, a povrće naređati redom, patlidžan, tikvice, paradajz ... 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 340 g

Energetska vrednost porcije - 560 kcal

Belančevine - 52 g

Belančevine (%) - 37 %

Masti - 37 g

Masti (%) - 59 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 86 mg

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 4 %

Natrijum - 710 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 170 g

Energetska vrednost porcije - 280 kcal

Belančevine - 26 g

Belančevine (%) - 18.5 %

Masti - 18.5 g

Masti (%) - 29.5 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 43 mg

Ugljeni hidrati - 2.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 2 %

Natrijum - 355 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g bifteka
    • 250 g mocarele
    • 150 g patlidžana
    • 150 g tikvica
    • 150 g paradajza
    • suvi bosiljak
    • biber
    • so,
    • 4 kašike maslinovog ulja