Toggle Navigation

 

Biftek u vinu sa pireom od celera

Celer je jedna od retkih biljaka koja se u ishrani koristi kompletna: i koren i lišće i lisnate drške i seme. Listovi se koriste kao začin za supe i jela od paradajza, pasulja, krompira.

Priprema

Celer oljuštiti, iseći na kockice i skuvati. Zatim ga procediti, dodati puter i izmiksati u pire.

Bifteke začiniti i ispeći.

Pred kraj uliti vino i još malo kuvati.

Servirati na tanjir bifteke, pire od celera i ukrasiti belim vlašcem. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 310 g

Tiamin - 380 mg

Belančevine - 33 g

Belančevine (%) - 36 %

Masti - 19 g

Zasićene masti - 45 g

Monoenoic - 8 mg

Holesterol - 103 mg

Ugljeni hidrati - 13 g

Ugljeni hidrati (%) - 19 %

Natrijum - 420 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 155 g

Tiamin - 190 mg

Belančevine - 16.5 g

Belančevine (%) - 18 %

Masti - 9.5 g

Zasićene masti - 22.5 g

Monoenoic - 4 mg

Holesterol - 51.5 mg

Ugljeni hidrati - 6.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 9.5 %

Natrijum - 210 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g bifteka
    • 20 ml crvenog vina
    • 500 g celera
    • 30 g putera
    • so,
    • biber
    • vlašac
Ključne reči:
biftek celer crveno vino puter