Celer oljuštiti, iseći na kockice i skuvati. Zatim ga procediti, dodati puter i izmiksati u pire.
Bifteke začiniti i ispeći.
Pred kraj uliti vino i još malo kuvati.
Servirati na tanjir bifteke, pire od celera i ukrasiti belim vlašcem.
Porcija za odraslu osobu - 310 g
Tiamin - 380 mg
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 36 %
Masti - 19 g
Zasićene masti - 45 g
Monoenoic - 8 mg
Holesterol - 103 mg
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Natrijum - 420 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 155 g
Tiamin - 190 mg
Belančevine - 16.5 g
Belančevine (%) - 18 %
Masti - 9.5 g
Zasićene masti - 22.5 g
Monoenoic - 4 mg
Holesterol - 51.5 mg
Ugljeni hidrati - 6.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 9.5 %
Natrijum - 210 mg
Vlakna - 1.5 g