Toggle Navigation

 

File sa grilovanim kozjim sirom

Kozji sir je bogat proteinima koje organizam brzo apsorbuje, a sadrži manje kalorija i masti od kravljeg.

Priprema

Svinjski file iseći na medaljone, začiniti i ispeći na polovini maslinovog ulja.

Kozji sir i paradajz iseći na kriške i izgrilovati na preostalom maslinovom ulju.

Hleb iseći na kocke i kratko ga prepeći na rastopljenom puteru.

Servirati file sa grilovanim kozjim sirom uz kockice prepečenog hleba.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 480 g

Energetska vrednost porcije - 750 kcal

Belančevine - 57 g

Belančevine (%) - 31 %

Masti - 46 g

Masti (%) - 56 %

Zasićene masti - 21 g

Holesterol - 175 mg

Ugljeni hidrati - 24 g

Ugljeni hidrati (%) - 13 %

Natrijum - 801 mg

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 240 g

Energetska vrednost porcije - 375 kcal

Belančevine - 28.5 g

Belančevine (%) - 15.5 %

Masti - 23 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 10.5 g

Holesterol - 87.5 mg

Ugljeni hidrati - 12 g

Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %

Natrijum - 400.5 mg

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g svinjskog filea
    • 250 g tvrdog kozjeg sira
    • 400 g paradajza
    • 4 kašike maslinovog ulja
    • 200 g crnog hleba
    • 20 g putera
    • so,
    • biber