Piletinu iseći na šnicle, začiniti i ispeći na zagrejanom ulju. Staviti piletinu u tepsiju, posuti usitnjenom gorgonzolom i kratko zapeći u rerni zagrejanoj na 200°C.
Iscepkati zelenu salatu, staviti u činiju, dodati čeri paradajz i masline, posoliti, preliti maslinovim uljem i sokom od limuna, promešati i servirati na tanjir.
Kao prilog servirati kruške isečene na kriške, dodati i gorgonzola piletinu i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 420 kcal
Belančevine - 45 g
Belančevine (%) - 42 %
Masti - 21 g
Masti (%) - 43 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 115 mg
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Natrijum - 1001 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Belančevine - 22.5 g
Belančevine (%) - 21 %
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 21.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 57.5 mg
Ugljeni hidrati - 8.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 7.5 %
Natrijum - 500.5 mg
Vlakna - 2.5 g