Toggle Navigation

 

Gorgonzola piletina sa kruškama

Smatra se da je kruška ujedno i hranljiva i lekovita. Sadrži biljna vlakna, tanin i pektin, zbog kojih je sirova i neoljuštena dobra protiv zatvora i za poboljšanje probave. Osobama kojima iz razičitih razloga ne prijaju vlakna preporučuju se oljuštene i ispasirane kruške.

Plativoo
Priprema

Piletinu iseći na šnicle, začiniti i ispeći na zagrejanom ulju. Staviti piletinu u tepsiju, posuti usitnjenom gorgonzolom i kratko zapeći u rerni zagrejanoj na 200°C.

Iscepkati zelenu salatu, staviti u činiju, dodati čeri paradajz i masline, posoliti, preliti maslinovim uljem i sokom od limuna, promešati i servirati na tanjir.

Kao prilog servirati kruške isečene na kriške, dodati i gorgonzola piletinu i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 430 g

Energetska vrednost porcije - 420 kcal

Belančevine - 45 g

Belančevine (%) - 42 %

Masti - 21 g

Masti (%) - 43 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 115 mg

Ugljeni hidrati - 17 g

Ugljeni hidrati (%) - 15 %

Natrijum - 1001 mg

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 215 g

Energetska vrednost porcije - 210 kcal

Belančevine - 22.5 g

Belančevine (%) - 21 %

Masti - 10.5 g

Masti (%) - 21.5 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 57.5 mg

Ugljeni hidrati - 8.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 7.5 %

Natrijum - 500.5 mg

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g belog pileceg mesa
    • 150 g gorgonzole
    • zelena salata
    • 200 g čeri paradajza
    • 100 g zelenih i crnih maslina
    • 200 g krušaka
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • so,
    • 1 limun
Ključne reči:
piletina kruške gorgonzola