Toggle Navigation

 

Grilovani file i punjeni paradajz

Šampinjoni su jedna od najzastupljenijih vrsta pečuraka u kulinarstvu. Ne samo što imaju karakterističan ukus već imaju i veoma hranljive materije.

Priprema

Meso začiniti i izgrilovati na delu ulja.

Šampinjone staviti na mešavinu putera i ulja i kratko propržiti.

Paradajze preseći na pola, izvaditi sredine i izgrilovati ih.

Zatim ih napuniti šampinjonima, preklopiti kolutom mocarele i staviti da se zapeku par minuta u zagrejanu rernu na 200*C.

Servirati filee uz punjene paradajze i ukrasiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 310 g

Energetska vrednost porcije - 350 kcal

Belančevine - 41 g

Belančevine (%) - 47 %

Masti - 19 g

Masti (%) - 49 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 103 mg

Ugljeni hidrati (%) - 3 %

Vlakna - 4 g

Hlorid - 439 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 155 g

Energetska vrednost porcije - 175 kcal

Belančevine - 20.5 g

Belančevine (%) - 23.5 %

Masti - 9.5 g

Masti (%) - 24.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 51.5 mg

Ugljeni hidrati (%) - 1.5 %

Vlakna - 2 g

Hlorid - 219.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g svinjskog filea
    • 200 g šampinjona
    • 2 paradajza
    • biber
    • so,
    • dodatak jelu
    • 100 g mocarele
    • 2 kašike ulja
    • 10 g putera