Toggle Navigation

 

Jagnjeći kotleti sa ruzmarin pireom

Jedno staro verovanje kaže da ako ruzmarin buja u bašti, gazda u kući je žena.

Priprema

Jagnjeće kotlete posoliti, pobiberiti, preliti maslinovim uljem i ostaviti da se mariniraju sat vremena.

Mladi krompir skuvati. Zagrejati malo maslinovog ulja, staviti grančice ruzmarina, blago propržiti i dodati skuvan mladi krompir (krompir mora preuzeti miris ruzmarina). Napraviti pire od krompira.

Kotlete izvaditi iz marinade i ispeći sa obe strane.

Servirati jagnjeće kotlete uz ruzmarin pire i čeri paradajz.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 435 g

Energetska vrednost porcije - 650 kcal

Belančevine - 43 g

Belančevine (%) - 27 %

Masti - 46 g

Masti (%) - 64 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 132 mg

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 9 %

Natrijum - 641 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 217.5 g

Energetska vrednost porcije - 325 kcal

Belančevine - 21.5 g

Belančevine (%) - 13.5 %

Masti - 23 g

Masti (%) - 32 %

Zasićene masti - 4.5 g

Holesterol - 66 mg

Ugljeni hidrati - 7 g

Ugljeni hidrati (%) - 4.5 %

Natrijum - 320.5 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 800 g jagnjećih kotleta
    • 600 g mladog krompira
    • 10 kašika maslinovog ulja
    • ruzmarin
    • 200 g čeri paradajza
    • so,
    • biber