Toggle Navigation

 

Juneći gulaš a la Čavke

Mala tajna fenomenalnog ukusa ovog gulaša je u tome što se priprema od paufleka, što se koriste samo prirodni začini, što se lagano krčka, a naravno sve zavisi i od onog koji ga priprema.

Priprema

Izdinstati crni luk na malo ulja i dodati sitno isečen pauflek. Poklopiti i kuvati na laganoj vatri dok meso ne omekša, (najbolje da se kuva u sopstvenom soku koji ispusti, ali po potrebi se može dolivati voda). Dodati sitno isečen beli luk, začiniti crvenom mlevenom paprikom, posuti bosiljkom i mlevenim kimom, posoliti i pobiberiti. Pred kraj kuvanja u gulaš staviti paradajz pelat i ostaviti par minuta da se ukrčka. Juneći gulaš servirati uz barenu testeninu.

recept by Dejan

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 280 g

Energetska vrednost porcije - 240 kcal

Natrijum - 246 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 29 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 80 mg

Belančevine - 24 g

Belančevine (%) - 41 %

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 30 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 140 g

Energetska vrednost porcije - 120 kcal

Natrijum - 123 mg

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 14.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 40 mg

Belančevine - 12 g

Belančevine (%) - 20.5 %

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 15 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 1 kg junećeg paufleka
    • 500 g crnog luka
    • so
    • biber
    • mleveni kim
    • bosiljak
    • 3 cena belog luka
    • 200 ml crvenog vina
    • 100 g paradajz pelata
    • 1 kašika ulja
    • 600 g barene testenine