Kolenicu staviti da se kuva oko sat vremena. Iseckan crni luk dinstati na zagrejanom ulju, dodati šargarepu isečenu na sitne komade i beli luk. Dodati prethodno obaren i isečen kineski kupus i kelj. Doliti u povrće vodu i kratko prodinstati. Pred kraj kuvanja dodati gustin razmućen sa malo vode i kuvati 2-3 minuta. Kolenicu izvaditi iz vode, prohladiti i iseći na manje komade. Servirati povrće sa kolenicom na tanjir i poslužiti uz ražani hleb.
Iako sadrži znatnu količinu dijetnih vlakana, ovaj obrok izuzetno bogat, kako ukupnim, tako i zasićenim masnoćama i natrijumom, nije pogodan za osobe sa visokim krvnim pritiskom, šećernom bolešću ili povišenim vrednostima masnoća u krvi.
Porcija za odraslu osobu - 405 g
Energetska vrednost porcije - 560 kcal
Natrijum - 2040 mg
Masti - 30 g
Masti (%) - 48 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 134 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 41 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 202.5 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 1020 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 67 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 20.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Vlakna - 4 g