Toggle Navigation

 

Kotleti sa kimom i korijanderom

Seme kima sadrži do sedam odsto etarskog i do 18 odsto masnog ulja, zatim flavonoidne heterozide, proteine, ugljene hidrate i druge sastojke. U narodnoj medicini najčešće se primenjuje u terapiji organa za varenje.

Priprema

Svinjske kotlete posoliti i pobiberiti.

Kim i korijander usitniti u avanu.

Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti iseckan beli luk, dodati kim i korijander i staviti meso da se peče. Kotlete ispeći sa obe strane, preliti paradajz pelatom i kuvati dok tečnost ne ispari.

Kotlete servirati na tanjir uz prilog od barenog pirinča i posuti peršunom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 350 g

Energetska vrednost porcije - 440 kcal

Belančevine - 26 g

Belančevine (%) - 22 %

Masti - 23 g

Masti (%) - 48 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 68 mg

Ugljeni hidrati - 34 g

Ugljeni hidrati (%) - 30 %

Natrijum - 328 mg

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 175 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Belančevine - 13 g

Belančevine (%) - 11 %

Masti - 11.5 g

Masti (%) - 24 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 34 mg

Ugljeni hidrati - 17 g

Ugljeni hidrati (%) - 15 %

Natrijum - 164 mg

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g svinjskih kotleta
    • kim
    • korijander
    • so,
    • biber
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 2 čena belog luka
    • 400 g paradajz pelata
    • 600 g barenog pirinča
    • peršunov list