Toggle Navigation

 

Krmenadle sa pečenom paprikom u kajmaku

Paprike možete peći u rerni ili na roštilju, prelivene maslinovim uljem najčešće sa belim lukom. Za pripremu salata od pečenih paprika najbolje su crvene, mesnate paprike. Odlične su u salatama ili kao dodatak nekom jelu.

Plativoo
Priprema

Krmenadle začiniti i ispeći na zagrejanom ulju.

Pečenu papriku iseći na uske trake, propržiti na preostalom ulju oko 2-3 minuta, a zatim dodati kajmak. Kuvati dok se kajmak ne rastopi.

Servirati krmenadle uz prilog od pečenih paprika u kajmaku.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 470 g

Energetska vrednost porcije - 840 kcal

Natrijum - 310 mg

Masti - 69 g

Masti (%) - 74 %

Zasićene masti - 29 g

Holesterol - 205 mg

Belančevine - 41 g

Belančevine (%) - 19 %

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 7 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 235 g

Energetska vrednost porcije - 420 kcal

Natrijum - 155 mg

Masti - 34.5 g

Masti (%) - 37 %

Zasićene masti - 14.5 g

Holesterol - 102.5 mg

Belančevine - 20.5 g

Belančevine (%) - 9.5 %

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 3.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 800 g pečene paprike
    • 800 g svinjske krmenadle
    • 200 g kajmaka
    • 5 kašika ulja
    • biber
    • so,
    • dodatak jelima