Toggle Navigation

 

Pileća džigerica sa voćem

Ukoliko možete da birate, koristite svež đumbir. Prilikom kupovine, birajte čvrste i glatke izdanke a izbegavajte smežurane i meke na dodir. Svež, neoguljen koren umotan u papirnu salvetu, pa u plastičnu kesu, možete čuvati u frižideru do tri nedelje.

Priprema

Na delu ulja i putera ispeći pileću džigericu, posoliti, pobiberiti i preliti vinom. Krčkati dok tečnost ne ispari, a zatim posuti sitno iseckanim vlašcem.

Na drugom delu masnoće ispržiti kolutove crvenog luka.

Na preostaloj masnoći ispeći jabuke isečene na kriške, dodati crno i belo grožđe, sok od limuna i sitno iseckan svež đumbir. Voće kuvati par minuta.

Servirati pileću džigericu, dodati voće i crveni luk i poslužiti toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 410 g

Energetska vrednost porcije - 440 kcal

Belančevine - 28 g

Belančevine (%) - 25 %

Masti - 25 g

Masti (%) - 50 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 535 mg

Ugljeni hidrati - 25 g

Ugljeni hidrati (%) - 25 %

Natrijum - 311 mg

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 205 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Belančevine - 14 g

Belančevine (%) - 12.5 %

Masti - 12.5 g

Masti (%) - 25 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 267.5 mg

Ugljeni hidrati - 12.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %

Natrijum - 155.5 mg

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Sastojci

    • 600 g pileće džigerice
    • 150 g crvenog luka
    • 250 g kiselih jabuka
    • 50 g belog grožđa
    • 50 g crnog grožđa
    • 2 limuna
    • 40 ml belog vina
    • 3 kašike ulja
    • 30 g putera
    • so,
    • biber
    • svež đumbir
    • vlašac