U šerpu staviti kupus, naliti bujon i kuvati na tihoj vatri dok listovi kupusa ne počnu da se odvajaju. Kupus izvaditi, ocediti, razdvojiti listove i iseći korenje sa lista.
U šerpi prodinstati iseckan crni luk na ulju. Dodati iseckan beli luk i mleveno meso i kratko propržiti. Skloniti sa grejnog tela, dodati jaje, začine, seckan peršun, prezlu i pirinač. Promešati i smesom puniti listove kupusa i uvijati u sarme.
Svaku sarmu panirati u brašnu, jajetu i mešavini prezle i lana.
Sarme zatim ispržiti u zagrejanom ulju i ređati na papirne ubruse.
Servirati sarme na tanjir uz prilog od kisele pavlake.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 790 kcal
Belančevine - 42 g
Belančevine (%) - 21 %
Masti - 39 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 262 mg
Ugljeni hidrati - 68 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Natrijum - 862 mg
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 395 kcal
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Masti - 19.5 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 131 mg
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Natrijum - 431 mg
Vlakna - 5 g