Na delu ulja ispeći začinjen svinjski file.
Na drugom delu ulja prodinstati crveni luk, a zatim dodati preostalo iseckano povrće: šargarepu, tikvice, patlidžan i šampinjone. Povrće dinstati 10-ak minuta, a zatim dodati iseckan paradajz, začiniti i na kraju staviti kockice feta sira.
Kuvati par minuta dok se sir potpuno ne rastopi.
Servirati povrće sa sirom i preko njega staviti isečen svinjski file.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 420 kcal
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 36 %
Masti - 18 g
Masti (%) - 57 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 87 mg
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 7 %
Natrijum - 446 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 18 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 28.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 43.5 mg
Ugljeni hidrati - 2.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 3.5 %
Natrijum - 223 mg
Vlakna - 1 g