Toggle Navigation

 

Povrće sa sirom i fileom

Feta je tipični i čuveni beli, punomasni sir koji se proizvodi u Grčkoj, od ovčijeg mleka (ili kozjeg), a izvozi u više zemalja sveta. Feta sir je bele boje, izvanrednog ukusa i mirisa.

Plativoo
Priprema

Na delu ulja ispeći začinjen svinjski file.

Na drugom delu ulja prodinstati crveni luk, a zatim dodati preostalo iseckano povrće: šargarepu, tikvice, patlidžan i šampinjone. Povrće dinstati 10-ak minuta, a zatim dodati iseckan paradajz, začiniti i na kraju staviti kockice feta sira.

Kuvati par minuta dok se sir potpuno ne rastopi.

Servirati povrće sa sirom i preko njega staviti isečen svinjski file.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 380 g

Energetska vrednost porcije - 420 kcal

Belančevine - 26 g

Belančevine (%) - 36 %

Masti - 18 g

Masti (%) - 57 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 87 mg

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 7 %

Natrijum - 446 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 210 kcal

Belančevine - 13 g

Belančevine (%) - 18 %

Masti - 9 g

Masti (%) - 28.5 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 43.5 mg

Ugljeni hidrati - 2.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 3.5 %

Natrijum - 223 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g svinjskog filea
    • 4 kašike ulja
    • 100 g crvenog luka
    • 100 g šargarepe
    • 100 g šampinjona
    • 100 g tikvica
    • 100 g patlidžana
    • 150 g paradajza
    • 150 g feta sira
    • so,
    • biber
    • dodatak jelima