Toggle Navigation

 

Salata od morskih plodova sa pirinčem

Pošto je pirinač glavna hrana narodima Azije, nije čudo je na listi deset najvećih proizvođača na svetu čak devet sa ovog kontinenta.

Plativoo
Priprema

Na delu maslinovog ulja propržiti sitno iseckan beli luk i kad intenzivno zamiriše dodati morske plodove i ruzmarin. Preliti belim vinom i krčkati oko 5 minuta. Ostaviti da se prohladi.

U činiju staviti iseckan crni luk, pirinač, kukuruz, ohlađˆene morske polodove, kapar, masline i iseckan peršun.

Preliti preostalim maslinovim uljem, balzamiko sirćetom i sokom od limuna, promešati i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g kuvanog pirinča
    • 200 g kuvanog kukuruza
    • 300 g morskih plodova
    • 200 g čeri paradajza
    • 200 g mladog crnog luka
    • 50 g crnih maslina
    • 30 g kapara
    • 4 čena belog luka
    • peršun
    • ruzmarin
    • 100 ml belog vina
    • 50 ml soka od limuna
    • 4 kašike balzamiko sirćeta
    • 4 kašike maslinovog ulja