Toggle Navigation

 

Sendvič sa namazom od pršute

Sitni sir od obranog mleka može poslužiti kao osnova za izradu velikog broja ukusnih i raznolikih namaza.

Priprema

Izmešati sa sirom sitno isečen luk vlašac, beli luk i kisele krastavce, pa dodati na trake isečenu pršutu.

Tom smesom namazati kriške hleba, dekorisati kolutovima paradajza i služiti uz sok.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 580 g

Energetska vrednost porcije - 430 kcal

Natrijum - 1400 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 8 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 10 mg

Belančevine - 24 g

Belančevine (%) - 23 %

Ugljeni hidrati - 73 g

Ugljeni hidrati (%) - 69 %

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 290 g

Energetska vrednost porcije - 215 kcal

Natrijum - 700 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 4 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 5 mg

Belančevine - 12 g

Belančevine (%) - 11.5 %

Ugljeni hidrati - 36.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 34.5 %

Vlakna - 4 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g crnog hleba
    • 60 g pršute
    • 300 g krem sira od obranog mleka
    • vlašac
    • 2 cena belog luka
    • 100 g kiselih krastavaca
    • 4 paradajza
    • 800 ml soka od ceđenih pomorandži