Toggle Navigation

 

Tikvice, paradajz i piletina

Ukusan i lagan letnji ručak.

Priprema

Na zagrejanom ulju propržiti iseckan crni i beli luk, dodati piletinu isečenu na kockice, posoliti, pobiberiti i pržiti na laganoj vatri oko 15 minuta.

U jelo dodati konkase isečene tikvice, čeri paradajz isečen na polovine i preliti sokom od paradajza. Kuvati dok ne proključa.

Servirati na tanjir, posuti mirođijom i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 380 g

Energetska vrednost porcije - 280 kcal

Belančevine - 37 g

Belančevine (%) - 54 %

Masti - 9 g

Masti (%) - 31 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 87 mg

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 15 %

Natrijum - 500 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 140 kcal

Belančevine - 18.5 g

Belančevine (%) - 27 %

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 15.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 43.5 mg

Ugljeni hidrati - 5.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 7.5 %

Natrijum - 250 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g pilećeg belog mesa
    • 400 g tikvica
    • 150 g crnog luka
    • 150 g čeri paradajza
    • 150 ml paradajz soka
    • 2 čena belog luka
    • 2 kašike ulja
    • so,
    • biber
    • mirođija