Toggle Navigation

 

Čamčići od pice

Ovim čamčićima se plovi u gastronomsko zadovoljstvo.

Plativoo
Priprema

Sjediniti sve sastojke za testo, podeliti na 4 jufke i ostaviti da odstoje.

Paradajz, luk, papriku i masline sitno iseckati. Na ulju prodinstati luk, dodati ostalo povrće i dinstati dok tecnost ne ispari.

Svaku jufku razvući na tanki list veličine tanjira. Rasporediti nadev i uviti ivice testa ka unutra formirajuci oblik čamca. Poređati „čamce“ od testa u tepsiju, posuti rendanim sirom i ispeći u rerni na 200°C, oko 30 minuta.

Servirati na tanjir i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 300 g

Energetska vrednost porcije - 730 kcal

Belančevine - 32 g

Belančevine (%) - 18 %

Masti - 30 g

Masti (%) - 38 %

Zasićene masti - 15 g

Holesterol - 69 mg

Ugljeni hidrati - 79 g

Ugljeni hidrati (%) - 44 %

Natrijum - 374 mg

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 150 g

Energetska vrednost porcije - 365 kcal

Belančevine - 16 g

Belančevine (%) - 9 %

Masti - 15 g

Masti (%) - 19 %

Zasićene masti - 7.5 g

Holesterol - 34.5 mg

Ugljeni hidrati - 39.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 22 %

Natrijum - 187 mg

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Testo:
    • 350 g brašna
    • 1 kesica suvog kvasca
    • 200 ml tople vode
    • 20 g margarina
    • 1 kašičica soli
    • 1 kašika šećera
  • Nadev:
    • 400 g paradajza
    • 400 g crvenog luka
    • 400 g crvene paprike
    • 20 g crnih maslina
    • 300 g trapista
    • 1 kašika ulja
    • biber
    • bosiljak
Ključne reči:
paradajz luk paprika masline