Sjediniti sve sastojke za testo, podeliti na 4 jufke i ostaviti da odstoje.
Paradajz, luk, papriku i masline sitno iseckati. Na ulju prodinstati luk, dodati ostalo povrće i dinstati dok tecnost ne ispari.
Svaku jufku razvući na tanki list veličine tanjira. Rasporediti nadev i uviti ivice testa ka unutra formirajuci oblik čamca. Poređati „čamce“ od testa u tepsiju, posuti rendanim sirom i ispeći u rerni na 200°C, oko 30 minuta.
Servirati na tanjir i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 730 kcal
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 18 %
Masti - 30 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 15 g
Holesterol - 69 mg
Ugljeni hidrati - 79 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Natrijum - 374 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 365 kcal
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 9 %
Masti - 15 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 7.5 g
Holesterol - 34.5 mg
Ugljeni hidrati - 39.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Natrijum - 187 mg
Vlakna - 2.5 g