Toggle Navigation

 

Hleb sa orasima i suvim šljivama

Orasi i lešnici sadrže više kalorija od mesa, a visoka koncentracija ulja, proteina, čitavog kompleksa vitamina, mineralnih i drugih materija u njihovom sastavu tako je ukomponovana da ih čini izuzetno ukusnim.

Priprema

Sve sastojke staviti u aparat za pečenje hleba, umesiti i ispeći.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 250 kcal

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 11 %

Masti - 4 g

Masti (%) - 14 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 47 g

Vlakna - 75 g

Natrijum - 71 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 125 kcal

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Masti - 2 g

Masti (%) - 7 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 23.5 g

Vlakna - 37.5 g

Natrijum - 35.5 mg

Vlakna - 1.5 g

Vreme pripreme

120 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 280 ml mlake vode
    • 1 kašika šećera
    • 1 kašičica soli
    • 400 g pšeničnog brašna
    • 50 g kukuruznog brašna
    • 50 g raženog brašna
    • 1 kesica suvog kvasca
    • 45 g suvih šljiva
    • 45 g mlevenih oraha