Toggle Navigation

 

Jogurt uštipci

Brzo, jednostavno i ukusno.

Plativoo
Priprema

U činiji mikserom umutiti jaja, dodati brašno, jogurt, so i prašak za pecivo. Umutiti glatku, skoro tečnu smesu.

Kašikom vaditi po malo smese i pržiti uštipke u vrelom ulju.

Gotove uštipke stavljati na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće koju su upili tokom pečenja.

Tople jogurt uštipke servirati i poslužiti uz napitak po želji.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Energetska vrednost porcije - 55 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 22 %

Masti - 1 g

Masti (%) - 15 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 22 mg

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 63 %

Natrijum - 103 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 15 g

Energetska vrednost porcije - 27.5 kcal

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 11 %

Masti - 0.5 g

Masti (%) - 7.5 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 11 mg

Ugljeni hidrati - 4.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 31.5 %

Natrijum - 51.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 2 jaja
    • 200 g crnog pšeničnog brašna
    • 250 ml jogurta
    • so,
    • 1 prašak za pecivo
    • ulja za pečenje
Ključne reči:
jogurt jaja brašno