Toggle Navigation

 

Mafini sa sirevima

Mogu se spremati na gotovo bezbroj načina, zgodni za svaku priliku, mafini su od noviteta postali sastavni deo naših trpeza.

Priprema

Penasto umutiti jaja sa puterom, dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, doliti mleko i umesiti testo.

Sve tri vrste sira iseckati na kockice, umešati u smesu, posoliti, pobiberiti i promešati da bi se smesa sjedinila.

Kalup za mafine premazati uljem, sipati smesu do 2/3 kalupa, posuti susamom i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 25 minuta.

Mafine sa sirevima poslužiti tople uz napitak po želji.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 250 kcal

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 17 %

Masti - 10 g

Masti (%) - 37 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 79 mg

Ugljeni hidrati - 28 g

Ugljeni hidrati (%) - 46 %

Natrijum - 348 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 125 kcal

Belančevine - 5.5 g

Belančevine (%) - 8.5 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 18.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 39.5 mg

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 23 %

Natrijum - 174 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

12

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 3 jaja
    • 250 ml mleka
    • 50 g putera
    • 400 g pšeničnog brašna
    • 1 prašak za pecivo
    • 100 g feta sira
    • 100 g mladog sira
    • 100 g trapista
    • so,
    • biber
    • susam
Ključne reči:
mafini sir susam