Toggle Navigation

 

Punjeni baget hleb

Kako je želatin belančevina životinjskog porekla, potrebno je strikno poštovanje proizvodnog procesa da bi se na kraju dobio kvalitetan i bezbedan proizvod. Želatin u svom osnovnom industrijskom obliku predstavlja bledo žuti, bezukusni puder, granule ili listiće.

Priprema

Baget izdubiti i staviti u frižider da se ohladi.

Rastopiti želatin, pomešati sa kiselom pavlakom, dodati iseckanu barenu šunku, sitan sir, sitno iseckane kisele krastavce, iseckan peršun i posoliti.

Sve dobro izmešati, pa tim filom napuniti baget i u uspravnom položaju ga staviti ponovo u frižider da se stegne.

Punjeni baget iseći na kriške i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 70 kcal

Natrijum - 242 mg

Masti - 1 g

Masti (%) - 12 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 5 mg

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 32 %

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 56 %

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 25 g

Energetska vrednost porcije - 35 kcal

Natrijum - 121 mg

Masti - 0.5 g

Masti (%) - 6 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 2.5 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 16 %

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 28 %

Vlakna - 0 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g sitnog sira
    • 1 kesica želatina
    • 200 g kisele pavlake
    • 1 veza peršuna
    • 100 g kiselih krastavaca
    • 1 vekna baget
    • 100 g barene šunke