Toggle Navigation

 

Štapići sa semenkama bundeve

Susam ima veliki sadržaj ulja, te je podložan oksidaciji i veoma lako užegne. Ukoliko nabavljate susam u rinfuzi, proverite njegov miris – treba da ima svež prijatan, miris, bez tragova užeglosti.

Priprema

U dublju činiju staviti pšenicno i graham brašno, dodati semenke bundeve i susama, so, prašak za pecivo, ulje i vodu.

Umesiti glatko testo i razviti oklagijom na list debljine 1 cm. Iseći štapiće, poređati u tepsiju i premazati umućenim jajetom.

Staviti da se peku u zagrejanu rernu na 220°C, oko 25 minuta.

Servirati štapiće sa semenkama na tanjir i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 25 g

Energetska vrednost porcije - 80 kcal

Natrijum - 66 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 42 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 7 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 45 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 12.5 g

Energetska vrednost porcije - 40 kcal

Natrijum - 33 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 3.5 mg

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Ugljeni hidrati - 4.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

30

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g pšeničnog brašna
    • 150 g graham brašna
    • 80 g semenki bundeve
    • 50 g semenki susama
    • so
    • 45 ml ulja
    • 200 ml vode
    • 1 jaje
    • 5 g praška za pecivo