Toggle Navigation

 

Frape od banane II

Banane se prvi put spominju u budističkim tekstovima još 600 godina pre n.e. Arapi su zaslužni za širenje njene konzumacije po afričkom kontinentu, a samo ime “banana“ dolazi od izmenjene arapske reči što znači “prst“.

Priprema

U blender staviti iseckanu bananu, smeđi i vanil-šećer, mleko i izmrvlejni led i umutiti. Frape sipati u duboku čašu dekorisanu čokoladnim prelivom, ukrasiti kolutovima banane i poslužiti hladno.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 420 g

Energetska vrednost porcije - 420 kcal

Natrijum - 152 mg

Masti - 3 g

Masti (%) - 7 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 10 mg

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 10 %

Ugljeni hidrati - 89 g

Ugljeni hidrati (%) - 83 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 210 g

Energetska vrednost porcije - 210 kcal

Natrijum - 76 mg

Masti - 1.5 g

Masti (%) - 3.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 5 mg

Belančevine - 5.5 g

Belančevine (%) - 5 %

Ugljeni hidrati - 44.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 41.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

1

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 250 ml mleka
    • 1 vanil šećer
    • 50 g smedeg šecera
    • za premaz:
Ključne reči:
mleko banane smedi šecer