Toggle Navigation

 

Frape od jagoda II

Frape je ledena poslastica napravljena od svežeg voća i izmrvljenog leda. U zavisnosti od gustine konzumira se kašičicom i li slamčicom. Za letnje vrućine najbolji su frapei od slatko-kiselog voća kao čto su jagode, maline ili kupine.

Priprema

Izmiksati jagode u blenderu. Dodati med, mleko, led i biljnu pavlaku. Dobro umutiti i sipati u čaše. Frape ukrasiti i servirati. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 260 g

Energetska vrednost porcije - 165 kcal

Natrijum - 50 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 3 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 30 g

Ugljeni hidrati (%) - 70 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 130 g

Energetska vrednost porcije - 82.5 kcal

Natrijum - 25 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 10.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 1.5 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 4.5 %

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 35 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g jagoda
    • 40 g meda
    • 300 ml mleka
    • 100 ml slatke pavlake
    • 5 umućenog šlaga
Ključne reči:
jagode mleko med. slatka pavlaka