Toggle Navigation

 

Frape od jagoda III

Jagode su veoma osetljivo voće. Zato ih operite neposredno pre nego što ćete ih poslužiti ili iskoristiti za pripremu poslastice. Ne odstranjujte ni zelenu kapicu i peteljku, sve dok niste pažljivo oprali i posušili voće. Ovaj postupak će sprečiti da jagoda apsorbije vodu što može pokvariti ukus i teksturu voća.

Priprema

Jagode iseći na kockice i staviti u blender. Dodati vanil-šećer, mleko i led i pripremiti frape. Sipati u duboku čašu, dekorisati jagodama i poslužiti hladno.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 500 g

Energetska vrednost porcije - 380 kcal

Natrijum - 153 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 8 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 10 mg

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 12 %

Ugljeni hidrati - 77 g

Ugljeni hidrati (%) - 80 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 250 g

Energetska vrednost porcije - 190 kcal

Natrijum - 76.5 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 4 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 5 mg

Belančevine - 5.5 g

Belančevine (%) - 6 %

Ugljeni hidrati - 38.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 40 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

1

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 250 ml mleka
    • 200 g jagoda
    • 1 vanil šećer
    • za premaz:
Ključne reči:
mleko jagode vanil šecer