Toggle Navigation

 

Tropiko voćni jogurt

Neobičan dodatak ”egzotičnim” obrocima je mango. Plod manga je kruškolikog oblika, osetljiv na pritisak, pa se bere pre nego što potpuno sazri. Pošto u sredini ima veliku, tvrdu košticu, najbolje ga je seći sa strane na dasci za sečenje. 

Priprema

Puding razmutiti u soku, dodati šećer i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Sjediniti kiselo mleko i jogurt, dodati krem, voće i ekstrakt. Razliti smesu u čaše i držati u frižideru do služenja. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 160 g

Energetska vrednost porcije - 150 kcal

Natrijum - 81 mg

Masti (%) - 2 %

Holesterol - 2 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 32 g

Ugljeni hidrati (%) - 87 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 75 kcal

Natrijum - 40.5 mg

Masti (%) - 1 %

Holesterol - 1 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 43.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

8

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g tropskog voća iz kompota
    • 1 ekstrakt limuna
    • 100 g šećera
    • 200 ml kiselog mleka
    • 400 ml jogurta
    • 200 ml soka od ceđenih pomorandži
    • 1 puding od vanile