Toggle Navigation

 

Voćni jogurt sa malinama

Maline, sveže ili duboko zamrznute, zbog svoje izuzetno osvežavajajuće aromatičnosti predstavljaju izvrstan dodatak kremovima, musevima od bele ili crne čokolade, panna cotti i drugim poslasticama. Maline su bogate pektinom, pa su idealne za pripremu džemova, želea i marmelada.

Priprema

Maline i šećer zagrejati u šerpi. Dodati razmućen puding, kuvati dok se ne zgusne i ohladiti. Zatim uliti jogurt, promešati, razliti u čaše i do služenja držati u frižideru

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 170 g

Energetska vrednost porcije - 160 kcal

Natrijum - 164 mg

Masti (%) - 2 %

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 12 %

Ugljeni hidrati - 37 g

Ugljeni hidrati (%) - 86 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 85 g

Energetska vrednost porcije - 80 kcal

Natrijum - 82 mg

Masti (%) - 1 %

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 6 %

Ugljeni hidrati - 18.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 43 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 ml jogurta
    • 100 g šećera
    • 300 g malina