Toggle Navigation

 

Jogurt torta sa kajsijama

Kada pravite čokoladnu glazuru, nemojte topiti čokoladu na previsokoj temperaturi i nikako nemojte dozvoliti da bilo kakva tečnost dođe u kontakt sa njom jer će brzo postati tvrda. Voće za dekoraciju morabiti potpuno suvo.

Priprema

Izmešati smeđi šećer sa jogurtom, dodati mleveni keks i sve sastojke sjediniti. Smesu staviti u kalup i ostaviti u frižider da se stegne. Rastopiti čokoladu sa uljem i glazurom premazati tortu. Tortu izvaditi iz kalupa, dekorisati polutkama kajsija, servirati i poslužiti.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 115 g

Energetska vrednost porcije - 265 kcal

Natrijum - 580 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 17 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 7 mg

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 12 %

Ugljeni hidrati - 50 g

Ugljeni hidrati (%) - 71 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 57.5 g

Energetska vrednost porcije - 132.5 kcal

Natrijum - 290 mg

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 8.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 3.5 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 6 %

Ugljeni hidrati - 25 g

Ugljeni hidrati (%) - 35.5 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 1 kg mlevenog keksa
    • 1 l voćnog jogurta
    • 100 g smedeg šecera
    • 100 g čokolade
    • 2 kašike ulja
    • 100 g kajsija