Toggle Navigation

 

Beli anđeo torta

Kore za Rozen tortu su najbolje kada ih napravite sami, ali ne morate se mučiti pitanjima da li će vam uspeti, kada u svakom bolje snabdevenom marketu možete da ih pronađete.

Priprema

Skuvati puding u zaslađenom mleku. Dodati polovinu čokolade i mešati dok se ne rastopi.

Kada se puding prohladi sjediniti sa umućenim puterom, margarinom i mlekom u prahu.

Preostalu čokoladu sitno iseckati i umešati u fil.

Umutiti šlag, dodati kiselu pavlaku i filovati kore.

Jednu koru premazati pudingom, drugu sa šlagom i poklopiti kore tako da filovi idu jedan na drugi.

Tortu premazati šlagom i ukrasiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 250 kcal

Natrijum - 237 mg

Masti - 15 g

Masti (%) - 51 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 10 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 6 %

Ugljeni hidrati - 28 g

Ugljeni hidrati (%) - 43 %

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 45 g

Energetska vrednost porcije - 125 kcal

Natrijum - 118.5 mg

Masti - 7.5 g

Masti (%) - 25.5 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 5 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 3 %

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %

Vlakna - 0 g

Broj osoba

40

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Ostali sastojci:
    • 1 paket kora za rozen tortu
  • Fil 1:
    • 1 l obranog mleka
    • 4 pudinga od vanile
    • 200 g bele čokolade
    • 6 kašika šećera
    • 100 g mleka u prahu
    • 250 g margarina
    • 125 g putera
  • Fil 2:
    • 4 kisele pavlake
    • 500 ml slatke pavlake