Toggle Navigation

 

Borovnica krem sa kapućinom

Bobice borovnice se najčešće jedu u sirovom stanju, ali se od njih prave: džem, sok, vino, slatko, pekmez.

Priprema

Gustin razmutiti sa malo vode.

Borovnice i šećer kratko prokuvati  šerpi. Dodati gustin, kuvati dok se ne zgusne i ohladiti.

Umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag, dodati kiselu pavlaku, kapućino i promešati.

Sjediniti krem od borovnica i krem od kapućina, a zatim sipati u čaše, ohladiti i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 140 g

Tiamin - 220 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 3 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 19 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 3 mg

Ugljeni hidrati - 44 g

Ugljeni hidrati (%) - 78 %

Natrijum - 65 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Tiamin - 110 mg

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 1.5 %

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 9.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 1.5 mg

Ugljeni hidrati - 22 g

Ugljeni hidrati (%) - 39 %

Natrijum - 32.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 20 g kapućino praha
    • 200 g kisele pavlake
    • 200 g slatke pavlake
    • 300 g borovnica
    • 50 g šećera u prahu
    • 60 g gustina