Toggle Navigation

 

Laki kakao kolač sa sojinim brašnom

Kada kupujete pomorandže, limun i ostalo voće iz grupe citrusa ili agruma, birajte plodove koji su teži u odnosu na svoju veličinu, kao i one sa tanjom korom. To je siguran znak da su sočni. Citrusi se na sobnoj temperaturi mogu održati od tri do sedam dana, a u frižideru od dve nedelje do mesec dana.

Plativoo
Priprema

Mast promešati, dodati jaje i izmešati. Dodati šećer, koru od limuna, sodu bikarbonu, mleko, kakao i
pšenično i sojino brašno.

Umutiti sastojke, razliti u podmazanu tepsiju i peći na 180°C oko pola sata.

Kolač ohladiti, iseći na kocke, posuti šećerom u prahu i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Energetska vrednost porcije - 80 kcal

Natrijum - 65 mg

Masti - 3 g

Masti (%) - 30 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 11 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 12 g

Ugljeni hidrati (%) - 59 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 15 g

Energetska vrednost porcije - 40 kcal

Natrijum - 32.5 mg

Masti - 1.5 g

Masti (%) - 15 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 5.5 mg

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Ugljeni hidrati - 6 g

Ugljeni hidrati (%) - 29.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

24

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 50 g masti
    • 1 jaje
    • 150 g šećera
    • rendana kora od jednog limuna
    • 1 kašicica sode bikarbone
    • 200 ml mleka
    • 40 g kakaa
    • 100 g pšeničnog brašna
    • 50 g sojinog brašna