Toggle Navigation

 

Malina kup

Maline je najbolje jesti sveže, ali se mogu koristiti i za pripremu pekmeza, sokova, sladoleda, kolača, slatkih sosova itd. Maline se takođe mogu sušiti u dehidratoru ili zamrzavati. Sveže maline je potrebno upotrebiti u roku od dva dana.

Plativoo
Priprema

Sveže maline oprati i ocediti (paziti da ostanu cele).

Ukoliko su maline zamrznute, izvaditi ih iz zamrzivača pred samu pripremu.

U čašu za serviranje ređati red šlaga, zatim maline i ponavljati postupak dok se ne potroše sastojci.

Na kraju dodati kuglu sladoleda, dekorisati preostalim šlagom i malinama i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 350 g

Energetska vrednost porcije - 580 kcal

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 6 %

Masti - 39 g

Masti (%) - 44 %

Zasićene masti - 23 g

Holesterol - 44 mg

Ugljeni hidrati - 75 g

Ugljeni hidrati (%) - 50 %

Natrijum - 173 mg

Vlakna - 14 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 175 g

Energetska vrednost porcije - 290 kcal

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 3 %

Masti - 19.5 g

Masti (%) - 22 %

Zasićene masti - 11.5 g

Holesterol - 22 mg

Ugljeni hidrati - 37.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 25 %

Natrijum - 86.5 mg

Vlakna - 7 g

Broj osoba

1

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g malina
    • 50 g šlaga
    • 100 g sladoleda
Ključne reči:
maline šlag sladoled