Penasto umutiti belanca, dodati šećer i vanil-šećer i na kraju žumanca. Dobro umutiti i dodati ulje i kiselo mleko. U umućenu smesu dodati brašno, prašak za pecivo i koru od limuna. Smesu dobro promešati. Kalup za kuglof premazati uljem i posuti brašnom, a zatim izliti polovinu smese. U ostatak smese dodati kakao, promešati i preliti preko prve smese u kalupu. Lagano izmešati smesu viljuškom (da bi se sastojci pomešali i kuglof bio dvobojan) i staviti da se peče u hladnu rernu. Kuglof peći na 200°C oko pola sata. Gotov kuglof prevrnuti iz kalupa, iseći na komade i posuti šećerom u prahu.
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 185 kcal
Natrijum - 80 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 43 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 72 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 92.5 kcal
Natrijum - 40 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 21.5 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 0.5 g