Toggle Navigation

 

Slatki krem od bundeve

Bundeve se na našim pijacama mogu kupiti i u kriškama. To je i najbolja varijanta jer se na taj način može videti njihova boja i proveriti da li je mesnata unutrašnjost sočna.

Priprema

Narendati bundevu i dinstati je na margarinu uz dodatak šećera. Gotovu smesu ostaviti da se ohladi. Ulupati pavlaku u čvrst šlag i dodati bundevu. Presuti u posudu i staviti u friider da se stegne. Ohlađen slatki krem od bundeve servirati u čaše i poslužiti
Zbog sadržaja masti koji je veći od preporučenih vrednosti, ova poslatica se ne preporučuje dijabetičarima i gojaznim osobama na redukcionoj dijeti.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 260 g

Energetska vrednost porcije - 360 kcal

Natrijum - 150 mg

Masti - 20 g

Masti (%) - 48 %

Zasićene masti - 12 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 2 %

Ugljeni hidrati - 47 g

Ugljeni hidrati (%) - 50 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 130 g

Energetska vrednost porcije - 180 kcal

Natrijum - 75 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 24 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 1 %

Ugljeni hidrati - 23.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 25 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g rendane bundeve
    • 50 g margarina
    • 100 g šećera
    • 400 ml biljne pavlake