Toggle Navigation

 

Sojine kokos kuglice

Sojino mleko se dobija tako što se zrna soje potapaju, melju i kuvaju u vodi.

Priprema

U šerpi rastopiti margarin, vodu i zaslađivač.

Dodati kokos i sojino mleko. Promešati masu i ostaviti na hladno da se stegne.

Uzimati po malo mase, dodati ceo lešnik i uvaljati kuglicu.

Svaku kuglicu uvaljati u kokos i ređati na tanjir.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 20 g

Energetska vrednost porcije - 80 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 3 %

Masti - 7 g

Zasićene masti - 76 g

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 4 g

Ugljeni hidrati (%) - 21 %

Natrijum - 38 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 10 g

Energetska vrednost porcije - 40 kcal

Belančevine - 0.5 g

Belančevine (%) - 1.5 %

Masti - 3.5 g

Zasićene masti - 38 g

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 2 g

Ugljeni hidrati (%) - 10.5 %

Natrijum - 19 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

40

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 150 g margarina
    • 200 g kokosa
    • 150 g veštačkog zaslađivača
    • 100 ml vode
    • 50 g lešnika
    • kokos
    • 200 g sojinog mleka u prahu