Toggle Navigation

 

Trouglovi sa rolnicama

U gastronomiji je oblatna hskava, slatka ili neutralnog ukusa, vrlo tanka, ravna i suva kora testa. Koristi se za ukrašavanje sladoleda, kao i za razne kolače gde se krem stavlja između listova.

Priprema

Umutiti jaja sa šećerom, a zatim ih u šerpi kuvati na pari. U vruć fil dodati čokoladu, dobro promešati i ohladiti.

U prohlađenu smesu dodati margarin, a zatim dobro izmešati tako dobijen fil.

List oblatne premazati filom, staviti četiri keks rolnice, jednu do druge, premazati filom, zatim staviti tri rolnice, ponovo premazati filom, preko staviti dve keks rolnice, premazati i na kraju staviti jednu keks rolnicu (na ovaj način formirate oblik piramide jer se keks rolnice ređaju jedna preko druge).

Premazati ceo kolač preostalim filom, a od oblatni iseći trake po merama stranica formiranog trougla pa ih „zalepiti“ na stranicama.

Ostaviti kolač da se ohladi. Iseći na trouglove i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 25 g

Energetska vrednost porcije - 95 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 6 %

Masti - 7 g

Masti (%) - 61 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 36 mg

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 33 %

Natrijum - 51 mg

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 12.5 g

Energetska vrednost porcije - 47.5 kcal

Belančevine - 0.5 g

Belančevine (%) - 3 %

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 30.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 18 mg

Ugljeni hidrati - 4 g

Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %

Natrijum - 25.5 mg

Vlakna - 0 g

Broj osoba

25

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 1 list oblatne
    • 5 jaja
    • 150 g šećera
    • 100 g čokolade
    • 150 g margarina