Toggle Navigation

 

Šareni tanjir

U ishrani se koriste pupoljci kapra prethodno stavljeni u jako vinskosirće. Kapar je gorko-kiselog ukusa, veoma aromatičan, te se najčešće koristi za pripremu salata i pikantnih sosova.

Priprema

Gotova kuvana jaja preseći napola i odvojiti žumanca (iskoristiti samo 4 žumanca, a belanca sva).

U majonez dodati senf, sitno iseckan kapar i narendati žumanca, a zatim i sitan sir od obranog mleka.

Masu izmešati i napuniti belanca.

Jaja servirati na listove rukole, te dekorisati čeri paradajzom i listovima pršute.

Predjelo poslužiti uz crni hleb i sok od ceđenih pomorandži.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 550 g

Energetska vrednost porcije - 460 kcal

Natrijum - 1070 mg

Masti - 12 g

Masti (%) - 23 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 220 mg

Belančevine - 26 g

Belančevine (%) - 23 %

Ugljeni hidrati - 62 g

Ugljeni hidrati (%) - 54 %

Vlakna - 5 g

Vreme pripreme - 15 min.

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 275 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Natrijum - 535 mg

Masti - 6 g

Masti (%) - 11.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 110 mg

Belančevine - 13 g

Belančevine (%) - 11.5 %

Ugljeni hidrati - 31 g

Ugljeni hidrati (%) - 27 %

Vlakna - 2.5 g

Vreme pripreme - 7.5 min.

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 1 kašika senfa
    • 50 g majoneza bez masnoća
    • 50 g sitnog sira od obranog mleka
    • 30 g kapra
    • 100 g pršute
    • 200 g čeri paradajza
    • 300 g crnog hleba
    • 8 kuvanih jaja
    • rukola
    • 800 ml soka od ceđenih pomorandži