Toggle Navigation

 

Belvi

Inćun ili evropski inćun pripada porodici Engraulidae ili inćuna. Kod nas se naziva još i brgljun ili brfun.

Priprema

Tvrdo kuvana jaja iseći na polovine i izvaditi žumanca.

Na tanjir sevirati belanca, u njih staviti po komad čeri paradajza, poređati inćune i preko njih narendati žumanca.

Doručak poslužiti uz krišku crnog hleba i sok od pomorandže i grejpfruta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 445 g

Energetska vrednost porcije - 490 kcal

Natrijum - 2360 mg

Masti - 12 g

Masti (%) - 22 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 250 mg

Belančevine - 31 g

Belančevine (%) - 26 %

Ugljeni hidrati - 63 g

Ugljeni hidrati (%) - 52 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 222.5 g

Energetska vrednost porcije - 245 kcal

Natrijum - 1180 mg

Masti - 6 g

Masti (%) - 11 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 125 mg

Belančevine - 15.5 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 31.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 26 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 kuvana jaja
    • 180 g incuna iz konzerve
    • 200 g čeri paradajza
    • 400 g crnog hleba
    • 800 ml soka od pomorandže