Toggle Navigation

 

Brancin u sosu od indijskog oraha

Brancin je morska riba blagog ukusa. Savršeno je pečen onda kada mu meso postane bledo, ali i dalje ostane vlažno.

Priprema

Brancina isfilirati, posoliti, pobiberiti i ispeći na maslinovom ulju.

Krompir iseći, sotirati na puteru i dodati spanać.

U suvom tiganju kratko prepeći indijski orah, preliti pavlakom za kuvanje, promešati i ukuvati sos.

Na tanjir servirati brancina, preliti sosom i dodati krompir sa spanaćem.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 440 g

Energetska vrednost porcije - 655 kcal

Belančevine - 46 g

Belančevine (%) - 28 %

Masti - 38 g

Masti (%) - 52 %

Zasićene masti - 11 g

Holesterol - 129 mg

Ugljeni hidrati - 32 g

Ugljeni hidrati (%) - 20 %

Natrijum - 373 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 327.5 kcal

Belančevine - 23 g

Belančevine (%) - 14 %

Masti - 19 g

Masti (%) - 26 %

Zasićene masti - 5.5 g

Holesterol - 64.5 mg

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 10 %

Natrijum - 186.5 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 800 g brancina
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 100 g indijskog oraha
    • 200 ml pavlake za kuvanje
    • so,
    • biber
    • 400 g barenog krompira
    • 200 g spanaća
    • 15 g putera