Toggle Navigation

 

Brancin na aromatičnom krompiru

Brancin je morska riba blagog ukusa. Savršeno je pečen onda kada mu meso postane bledo, ali i dalje ostane vlažno.

Priprema

U odgovarajućem tiganju zagrejati deo maslinovog ulja i ispržiti ribu. Puter otopiti, a zatim dodati bareni krompir isečen na tanke listove i prodinstati. Gotov krompir posuti bosiljkom, mirođijom i ruzmarinom. Dodati so i biber, te lagano promešati. Beli luk sitno iseći i pomešati sa preostalim maslinovim uljem. Servirati krompir na tanjire, preko naslagati brancine i preliti marinadom od maslinovog ulja i belog luka. Ukrasiti po želji i poslužiti uz crni hleb.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 520 g

Energetska vrednost porcije - 695 kcal

Natrijum - 1005 mg

Masti - 28 g

Masti (%) - 35 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 200 mg

Belančevine - 66 g

Belančevine (%) - 38 %

Ugljeni hidrati - 48 g

Ugljeni hidrati (%) - 27 %

Vlakna - 7 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 260 g

Energetska vrednost porcije - 347.5 kcal

Natrijum - 502.5 mg

Masti - 14 g

Masti (%) - 17.5 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 100 mg

Belančevine - 33 g

Belančevine (%) - 19 %

Ugljeni hidrati - 24 g

Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %

Vlakna - 3.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g kuvanog krompira
    • bosiljak
    • mirodija
    • ruzmarin
    • so
    • biber
    • 2 cena belog luka
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • 20 g putera
    • 200 g crnog hleba